Tadaaaaa....
ada yang senget, ada yang kembong, ada kecil. ada besar...ah! tak kisahlah. Sekarang nak salut gula ka, nak celup coklatke atau nak hias dengan manik atau kacang.....
Akhirnya...
salut dengan gula icing saja, itupun dah tinggal banyak ni nak bergambar. Anak, anak buah, ipar semuanya sempat rasa dua, tiga ketul...sedap!! kata mereka.
Alhamdulillah, sebenarnya ini resepi ke dua menggunakan breadmaker cosway selepas kali pertama Kak Rose cuma buat basic roti saja. Nampaknya memang mudah ada breadmaker ni, tak susah-susah sangat nak menguli doh, campak saja semua bahan dalam breadmaker,lepas 15 min dah jadi doh, rehatkan 30 min, terap acuan, rehatkan lagi 30 min then goreng!
sakan sakan ... lepas ni resepi apa pulak
ReplyDeleteHai, mestilah sakan ! Sapa sifu bread maker ni...
ReplyDeletesampai sanggup kita membeli.